InfraNXT biedt monitoring en predictive maintenance voor infrastructurele assets

INNOCY breidt haar dienstverlening op het gebied van  predictive maintenance en remote monitoring uit met InfraNXT, een platform specifiek gericht op infrastructurele assets.

InfraNXT verrijkt data tot beslisinformatie

Beheerders en eigenaren van infrastructurele assets zoals tunnels en bruggen zijn verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van die assets. Hoe eerder ze signaleren dat er een probleem is met een CCTV-camera, verkeerslicht of ander object, hoe sneller ze kunnen ingrijpen. Soms zelfs voordat er een echte storing ontstaat. InfraNXT maakt zo’n proactieve, kostenverlagende werkwijze mogelijk door data die de assets genereren te verrijken. Hierdoor ontstaat inzicht op basis waarvan besluitvorming plaatsvindt.

Bundeling van krachten

InfraNXT is een doorontwikkeling van het product Joost & Tessa, dat is ontwikkeld door INNOCY, dochterbedrijf van ICT Group. Dit remote monitoring-platform was specifiek gericht op assets in het infrastructurele domein. ICT Group beschikt naast Joost & Tessa ook al enkele jaren over een bewezen Cloud platform voor device management en real-time monitoring van apparaten en machines. Dit platform: conNXT is een uiterst schaalbaar, goed beveiligd Cloud platform dat voldoet aan de ISO27001-norm voor informatiebeveiliging. De combinatie van het conNXT platform met de specifieke domeinkennis aanwezig in Joost & Tessa heeft geleid tot de lancering van InfraNXT.

Proactief sturen op prestaties

De kracht van InfraNXT zit in de schaalbaarheid, security en domeinkennis. Door het koppelen van data aan prestatie-indicatoren ontstaat beslisinformatie waarmee een assetmanagement organisatie proactief kan optreden en sturen op bijvoorbeeld prestaties en contractgrenzen. Om deze redenen wordt het product al ingezet bij onder meer de Gaasperdammertunnel en wordt er een PoC geïmplementeerd bij de Blankenbrugverbinding.  

Digital Transformer of the Year

Het slim combineren van domeinkennis van het ene dochterbedrijf met technische expertise van een andere businessunit tekent de slagkracht van ICT Group. We zijn niet voor niets benoemd tot Digital Transformer of the Year in een onderzoek van MT/Sprout onder zakelijke beslissers.

Scroll naar boven