INNOCY ondersteunt in

elke fase van de levenscyclus

Asset Management

Asset management is een breed begrip. In grote lijnen gaat het om de systematische aanpak om objecten optimaal te beheren in elke fase van de levenscyclus en hier meer rendement uit te halen. INNOCY heeft jarenlange ervaring op het gebied van asset management en ondersteunt organisaties in het hele proces of op onderdelen: van het inrichten van de asset management organisatie, inrichten en optimaliseren van asset management systemen tot en met totaaloplossingen als managing agent. We zorgen voor integrale oplossingen bij grote infraprojecten met als doel een zo hoog mogelijke betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de assets.

Onze aanpak

Voor een vaste prijs ondersteunen wij onze klanten in de hele asset management organisatie. We richten de asset management organisatie en bijbehorende processen in, stellen gedurende de volledige contractperiode ervaren specialisten beschikbaar, bijvoorbeeld door het detacheren van onze asset managers of RA specialisten, verzorgen kwalitatieve data-driven rapportages en ondersteunen bij stakeholdermanagement en het doorvoeren van systeem- en ontwerpoptimalisaties.

Voor elk levensstadium van de asset stellen we de meest effectieve beheersmaatregelen vast, waarbij gezocht wordt naar de optimale verhouding tussen prestatie, risico en kosten. De beheersmaatregelen, de vooraf vastgelegde kaders en contract eisen vertalen we naar adequate maatregelen en verwachtingen voor elke levensfase van de asset. Met deze aanpak wordt aantoonbaar voldaan aan de opgelegde maatschappelijke en bestuurlijke kaders. We helpen een effectieve organisatie in te richten, al dan niet conform ISO 55000.

Ons aanbod asset management dienstverlening

 • Kwalitatieve en kwantitatieve analyses en afleidingen, zoals RA studie, FMECA en RCA
 • Financiële producten, zoals LCC, MJOP,OPEX,CAPEX en SSK-raming
 • Organisatie inrichting en asset management trainingen
 • Inrichten en optimaliseren asset management systemen en automatisering op strategisch, tactisch en operationeel niveau
 • Leveren van diensten, asset managers, maintenance managers en RA specialisten
 • Totaaloplossingen als managing agent

Recente asset management projecten

Inrichting Asset management VeenIX

VeenIX

Inrichting Asset management VeenIX

BEKIJK PROJECT

Renovatie stuwensemble Nederrijn en Lek

Siemens

Renovatie stuwensemble Nederrijn en Lek

BEKIJK PROJECT

Zuidasdok: nadenken over onderhoud tijdens ontwerpfase

Zuidasdok

Zuidasdok: nadenken over onderhoud tijdens ontwerpfase

BEKIJK PROJECT

Een greep uit onze asset management projecten:

 • BAHO A9, uitbreiding A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht: managing agent (FCC)
 • Project Zuidasdok (bouwconsortium ZuidPlus)
 • Aanleg Gaasperdammertunnel (bouwconsortium IXAS)
 • Coentunnel: energiemonitoring
 • Verbreding A6 Almere: managementsysteem (bouw consortium Parkway6)
 • Drie gebiedscontracten met één organisatie (BAM)
De dienstverlening van INNOCY bestrijkt de gehele en oneindige levenscyclus van complexe infrastructuur. Door onze brede dienstverlening zijn we als relatief klein, maar veelzijdig bureau uw partner in lifecycle.
Meer weten over onze asset management diensten?

Dankzij het brede spectrum van onze dienstverlening hebben we een brede ervaring in asset management van diverse infra objecten. Benieuwd wat we voor de organisatie van uw asset management kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Raoul. 

Scroll naar boven