INNOCY denkt op

alle vlakken met u mee

iCentrale: Outsourcen van bediencentrales

De dienst iCentrale is een slimme opvolger van de traditionele monodisciplinaire bediencentrales en combineert verkeersmanagement, tunnelbewaking en de bediening van bruggen en sluizen in één centraal systeem. Door deze dienst ‘as a service’ aan te bieden, kunnen gemeenten en provincies hun bediencentrales outsourcen aan een marktpartij.

De vraag

Het landelijk programma iCentrale heeft INNOCY gevraagd om mee te schrijven aan het Programma van Eisen voor deze dienst. Toen het product af was, heeft het landelijk programma een aanbesteding in de markt gezet voor een raamcontract voor het leveren van de iDiensten aan gemeenten en provincies. INNOCY is nu ook een van de partners in dit raamcontract.

De oplossing

Vanuit onze kennis van de techniek, maar ook onze expertise op het gebied van procesmanagement en opleiden en trainen, staan wij gemeenten en provincies bij in het ontwikkelen van nieuwe processen voor verkeersmanagement, tunnelbewaking en het bedienen van bruggen en sluizen. Ook kunnen we meedenken over eventuele outsourcing van (delen van) de iCentrale; niet alleen het systeem, maar ook de processen en mensen.

Tot slot denken we op hoog niveau mee over toekomstige veranderingen op het gebied van mobiliteit, de druk op duurzaamheid en smart cities: wat betekenen deze ontwikkelingen voor de wijze waarop ontwikkeling en beheer van de openbare ruimte en infrastructuur in de toekomst plaatsvindt en hoe kunnen gemeenten en provincies daar nu al op voorsorteren? We helpen gemeenten en provincies bij strategieontwikkeling en vervolgens ook bij de vertaalslag van strategie naar de operatie.

Het resultaat

Met deze dienst helpen we gemeenten en provincies bij het formuleren van hun toekomstvisie en het zetten van de stappen die nodig zijn om bij die stip op de horizon uit te komen. Daarmee denken we op alle vlakken mee: organisatorisch, financieel, technisch. Dit leidt tot efficiënt en integraal stad- en wegbeheer.

www.icentrale.nl

Relevante projecten

Qirion: de stap naar datagedreven netbeheer en resultaatgericht onderhoud

Qirion (voorheen Liandon)

Qirion: de stap naar datagedreven netbeheer en resultaatgericht onderhoud

BEKIJK PROJECT
Scroll naar boven