Interactief dashboard in Power BI

geeft inzicht in doelstellingen

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl: slim onderhoud dankzij slimme data

Rijkswaterstaat heeft het beheer en onderhoud van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl voor de periode 2019-2023 gegund aan de combinatie Heijmans-Dynniq HLD. De werkzaamheden variëren van het inspecteren en onderhouden van alle bruggen, sluizen en de bodem van de vaarwegen tot onderhoud van groenvoorzieningen en oevers. Voor het plannen van onderhoudswerkzaamheden aan de bruggen en sluizen gebruikt Dynniq het softwarepakket Maximo.

De vraag

Maximo levert een stroom aan onderhoudsgegevens waaruit nieuwe inzichten kunnen worden opgedaan om het asset management te optimaliseren. Daarom heeft Dynniq INNOCY gevraagd om een analyse- en monitoringplatform te ontwerpen dat hen in staat stelt de juiste onderhoudsbeslissingen te nemen.

De oplossing

INNOCY heeft met behulp van de CRISP-DM-methodiek de organisatie- en projectdoelen van Dynniq vertaald naar analysedoelen. Middels KPI’s krijgt Dynniq zo inzicht of de gestelde businessdoelstellingen worden gehaald en waar de organisatie haar aandacht op moet richten als het gaat om verbetervoorstellen.

Het resultaat

Het resultaat is een interactief dashboard in Power BI dat op een visuele manier weergeeft hoe Dynniq presteert op de verschillende deeldoestellingen. Projectmanagers, maintenance engineers, asset managers en asset eigenaren hebben allemaal hun eigen dashboards die laten zien hoe het ervoor staat met het reguliere en geplande onderhoud aan bruggen en sluizen, welke exogene factoren niet beschikbaarheid veroorzaken, welke (urgente) storingen er hebben plaatsgevonden en wat de impact was op de beschikbaarheid. INNOCY zal dit dashboard op basis van patroonherkenningstechnieken verder door ontwikkelen tot een voorspellende applicatie. Op basis daarvan kunnen de efficiëntie en effectiviteit van het onderhoud nog verder worden verhoogd.

Relevante projecten

IXAS: data presenteren via Data Sonification

IXAS

IXAS: data presenteren via Data Sonification

BEKIJK PROJECT

Uithoflijn: datastrategie voor meer sturing

Provincie Utrecht en Gemeente Utrecht

Uithoflijn: datastrategie voor meer sturing

BEKIJK PROJECT
Scroll naar boven