Ontwerpaanpassingen voor

veiliger en goedkoper onderhoud

Zuidasdok: nadenken over onderhoud tijdens ontwerpfase

Zuidasdok werkt aan een betere bereikbaarheid van de Zuidas en de noordelijke Randstad. Als onderdeel van de totale ontwikkeling van Zuidasdok wordt het station Amsterdam-Zuid uitgebreid en vernieuwd tot een compacte en hoogwaardige openbaar-vervoerterminal.

De vraag

Zuidasdok heeft INNOCY gevraagd om in de definitief ontwerp-fase mee te denken over het onderhoud van het nieuwe station.

De oplossing

INNOCY beoordeelt het ontwerp, zowel bouwkundig als installatietechnisch, op de onderhoudbaarheid en de veiligheid tijdens het onderhoud. We denken mee over ontwerpaanpassingen die het onderhoud eenvoudiger, veiliger en/of goedkoper maken. Daarbij houden we uiteraard rekening met de wet- en regelgeving die op de verschillende elementen van toepassing is.

Het resultaat

Het resultaat is dat in het definitief ontwerp van het nieuwe station rekening wordt gehouden met de frequentie van onderhoud, de veiligheid tijdens de werkzaamheden en de lifecycle kosten. Ook wordt het ontwerp zo gemaakt dat passagiers en treinverkeer zo min mogelijk hinder ondervinden van de onderhoudswerkzaamheden.

Relevante projecten

Inrichting Asset management VeenIX

VeenIX

Inrichting Asset management VeenIX

BEKIJK PROJECT

Renovatie stuwensemble Nederrijn en Lek

Siemens

Renovatie stuwensemble Nederrijn en Lek

BEKIJK PROJECT

Zeedoksluis: RAMS analyse voor Zeedoksluis Den Helder

BAM Infra

Zeedoksluis: RAMS analyse voor Zeedoksluis Den Helder

BEKIJK PROJECT
Scroll naar boven